Головна » Новини » До уваги організаторів виховної роботи

До уваги організаторів виховної роботи

images (2)

15 лютого 2017 року, відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2004 року № 180/2004, відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ма річниця виведення військ з Афганістану.

Після завершення Другої світової війни вихідці з України брали участь у військових конфліктах майже у 30 країнах світу, з гідністю виконали свій військовий обов’язок на території інших держав. Найбільш тривалою та тяжкою за наслідками була афганська війна.

Нині у нашій країні проживає близько 200 тисяч ветеранів-інтернаціоналістів, які відіграють помітну роль у суспільно-політичному житті держави. Багато з них мають не тільки бойові ордени та медалі за ратний подвиг, а й відзначені державними нагородами за плідну працю у мирний час.

Традиційно по всій Україні щорічно 15 лютого проводяться урочистості та меморіальні заходи, які сприяють єднанню суспільства, патріотичному вихованню української молоді.

Враховуючи історичне значення цих пам’ятних подій, рекомендуємо в професійно-технічних навчальних закладах  провести урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення військ з Афганістану за участі учасників бойових дій, членів сімей загиблих та активістів громадських ветеранських організацій, а саме:

– покладання квітів до меморіалів загиблих воїнів-інтернаціоналістів;

– зустрічі з учасниками бойових дій на території інших держав – випускниками ПТНЗ, їх вшанування;

– оформлення тематичних куточків та експозицій в музеях і музейних кімнатах ПТНЗ;

– оформлення книжкової виставки;

– проведення тематичного вечора «А мне вчера опять Афган приснился» та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *