Головна » Новини » Вшановуємо пам’ять загиблих героїв

Вшановуємо пам’ять загиблих героїв

Шановні колеги! 8-9 березня 2018 року у Харкові та Харківській області відзначилася 75-а річниця першої битви Першого Чехословацького окремого батальйону в СРСР біля Соколового.

“В ці дні Чеська Республіка відзначає річницю битви біля Соколового. Для відзначення цієї події доброчинне товариство «Соколово» у співпраці з Міністерством оборони Чеської Республіки, Чехословацькою спілкою легіонерів та за підтримки місцевих органів влади організовують Національне паломництво з нагоди 75-ї річниці битви біля Соколового. Чехословацькі солдати воювали в цій битві проти німецької армії за незалежність Чехословаччини, а сучасна Армія Чеської Республіки походить з тих пам’ятних бойових традицій. Основна мета паломництва – вшанування пам’яті загиблих героїв,”– йдеться у листі посла Чеської Республіки в Україні Радека Матули до голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної.

Загалом у Харкові та Харківській області з цієї нагоди відбулися такі події:

8 березня – церемонія вшанування пам’яті загиблих воїнів біля пам’ятника Отакара Яроша та на території обласної лікарні;

9 березня – марш в історичних уніформах від Змієва до Соколового з подальшою церемонією вшанування і військово-історичною реконструкцією битви від учасників українських гуртків військової історії.

images

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *