Головна » Новини » ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ!

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ!

ДЕРЖАВНИЙ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКЕ ВИЩЕ УЧИЛИЩЕ СФЕРИ ПОСЛУГ”

Онлайн-флешмоб до Дня Вишиванки «Я-Україна!»
День вишиванки відзначають в третій четвер травня. У 2020 році свято випадає на 21 травня та присвячується українській родині та родоводу .
День вишиванки виник у Чернівцях в 2006 році. Його ініціатор – письменник, журналіст Леся Воронюк,
У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками. День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно молоде, але таке улюблене народне свято.
Кожного року весь колектив училища, учні приймають участь у святкових міських заходах, – параді вишиванок. Залюбки одягають вишиванки, які їм залишили бабусі, шиють самі та славлять симво України-вишиванку.
Цього року все по-іншому. Масових заходів не буде, тому що період пандемії, карантин. Але, в такий кризовий період особливо потрібні позитивні емоції, натхнення, налаштування на добрі думки.
Саме тому цьогоріч учнівське самоврядування училища запланувало проведення Онлайн-флешмобу до Дня Вишиванки «Я-УкраЇна!». Ініціатори акції закликали учнів, педагогів одягнути вишиванки за будь-яких умовах: вдома, у дворі, на природі та поздоровити усіх зі святом.
Ініціатива була підтримана педагогами, працівниками, учнями, батьками. Хто мав змогу записав відеозвернення. Танцювальний колектив училища «Імпульс» передав поздоровлення зі святом Вишиванки запальним танком.
Дякуємо всім учасникам! Патріотично, мальовничо! Ми- Українці!
Нехай Вишиванка стає символом, яка об’єднує українців по всьому світу.
Учасники флешмобу – колектив училища: cвітлини учнів та їх родин, викладачів, гуртківців.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *