Головна » Новини » ЗБЕРЕЖЕМО ПАМ’ЯТЬ ПРО ПОДВИГ!

ЗБЕРЕЖЕМО ПАМ’ЯТЬ ПРО ПОДВИГ!

5

 

ДПТНЗ “Харківське вище професійнеи училище сфери послуг”

«Не загасити пам’яті вогонь…»

                        «Незнання минулого не тільки шкодить пізнанню  сучасного,                             але й ставить під загрозу всяку спробу діяти в сучасному”.

(М. Блок)

Знати хто ми, звідки походить наше коріння, якими були наші батьки, деде, прадіди, де жили, якими були традиції, про що мріяли і за що боролись дуже актуально сьогодні.

У ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище сфери послуг» вже багато років існує  Музейна кімната училища, головною метою діяльності якої є формування любові до рідної землі, мови, традицій, виховання патріотизму, національної гідністі, шанобливого ставлення до історії і культури українського народу, рідного краю.

Своє особливо важливе місце в Музейній кімнаті училища займає кімната Бойової Слави. Минуть роки, змінюватимуться покоління. Підуть  ветерани, але залишиться пам’ять про них та їхні подвиги, про ту страшну війну, яка забрала життя мільйонів людей, принесла лихо й горе на нашу землю. В кімнаті зібрані та акуратно зберігаються артефакти Другої Світової війни. Листи з минулого нагадують сьогодні молоді про всі страхи війни та мовчки закликають до миру.

Учні училища зібрали інформацію про працівників училища, які захищали рідну землю та звільнили світ від нацизму. Стенди працівників училища, визволителів, зайняли своє почесне місце в музейній кімнаті. Та пам’ять про їх подвиги переходить від одного покоління учнів до іншого. Збережемо пам’ять про подвиг!

2020-й – рік 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Ті далекі події мали трагічні наслідки для кожної людини, всього людства. Подвиг ветеранів війни – еталон мужності та патріотизму. Хоч скільки б минуло часу, ми пам’ятатимемо, якою жахливою є війна і якою ціною дається перемога життя над смертю.

Кожного року напередодні Дня пам’яті та примирення і  Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Харківському вищому професійному училищі сфери послуг відбувається низка заходів, покликана збудити в учнів почуття вдячності ветеранам війни, гордості за подвиг свого народу. Не став виключенням і цей рік. Хоча в країні карантин. Ми згадуємо минулі святкові заходи та безумовно після закінчення карантину проведемо заплановані заходи, віддаймо пошану ветеранам, згадаємо подвиги наших прадідів. Пам’ять не вмирає!

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *