Головна » Новини » Про переведення годинників

Про переведення годинників

скачанные файлы
Сьогодні перший робочий день після переведення годинників на так званий «зимовий час».
На думку багатьох учених (медиків та біологів), будь-яке переведення годинників є стресом для організму. В першу чергу для серцево-судинної та нервової систем.
Організм вже налагодив свої ритми, а переведення годинників – навіть на годину пізніше, що, звісно, дає нам зайву омріяну годинку зранку поспати – вибиває організм зі звичної колії. Уявіть, ви займаєтеся своїми справами, все чітко налаштовано і налагоджено, а тут без видимих причин «згори» приходить розпорядження миттєво змінити час, в який прокидається кожний орган. ОВРАЛ!
Діти, звісно, із задоволенням посплять зайву годину перед школою. Але разом з пізнішим прокиданням у наше життя приходить і ранні сутінки. Тобто коли учень до цього йшов на гуртки, які переважно проводяться після школи, було все видно, а тепер у той же час – вже темно, що на психологічному рівні часто не спонукає до праці. Звісно з часом (точніше, за оцінками спеціалістів, через три тижні) людина адаптується. Тому ми нагадуємо, що перший час після переведення годинників варто ставитися більш поблажливо до вихованців гуртків.
Щоб якось активізувати юних здобувачів освіти, варто періодично проводити фізичні вправи під час занять, наприклад, легкі розминки для рук, повороти тулуба тощо. Також між заняттями частіше провітрювати приміщення (що і так зараз актуально як ніколи).
Не забуваймо, що це стрес для всіх, і для викладачів також, тож, будьмо більш співчутливими одне до одного у період переведення годинників та осінньої хандри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *