Головна » Новини » 27 листопада – День пам’яті жертв голодоморів 1932-1933 років

27 листопада – День пам’яті жертв голодоморів 1932-1933 років

День  пам’яті  жертв голодоморів  – щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада, запроваджений згідно з указом   від  26 листопада № 1310/98 1998 року.

Традиційно в цей день українці відвідують поминальне богослужіння, покладають квіти і символічні горщики з зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні. 

О 16 годині  в цей день оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам’ятників жертвам голодомору. В  акції можна взяти участь, запаливши Свічку Пам’яті у вікнах своїх осель. Запалена свічка у вікні  домівки стане виявом нашої пам’яті та віри у майбутнє.

            *** На допомогу організаторам позаурочної роботи ЗП(ПТ)О  надаємо Інформаційно-методичні матеріали до Дня пам’яті жертв голодомору для підготовки та проведення заходів.

 

 

 

 

Шановні колеги, звертаємо увагу, що усі заходи  повинні відбуватися виключно за умови виконання усіх вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню  на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19,   спричиненої коронавірусом CARS-CoV-2».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *