Головна » Новини » РУМУНІЯ| КУЕЖДЕЛ – КАЗКА З КАРПАТСЬКОЇ ДИКОЇ ПРИРОДИ

РУМУНІЯ| КУЕЖДЕЛ – КАЗКА З КАРПАТСЬКОЇ ДИКОЇ ПРИРОДИ

       27 січня в Харківській філармонії відбулося відкриття фотовиставки визнаного румунського фотографа Георгія Попи “Румунія| Куеждел – Казка з карпатської дикої природи”. Виставка організована Посольством Румунії в Україні за сприяння Харківської обласної державної адміністрації та організаційної підтримки Департаменту культури і туризму ХОДА.

У заході  взяли участь  працівники Харківського державного будинку художньої та технічної творчості та учні  закладів професійної (професійно-технічної) освіти Харківщини.

Виставка має за основу першу важливу книгу Георгія Попи, яка є одою природному заповіднику в Куеждел, озері, захованому в серці старих карпатських лісів Європи. Куеждел – найбільше природне озеро зсувного типу в регіоні, що має велику екологічну цінність.

Завдяки рідкісній здібності фотографа світлини дозволяють глядачеві уявити непомічені дрібні деталі, приховані у недоторканій красі цього місця. Фотографії створюють пам’ятник неповторної краси, що лежить у незайманій природі.

Фотограф прагне пробудити відповідальність та привернути увагу глядачів, щоб заохотити їх берегти й захищати це середовище.

Коротка довідка: Георгій Попа за фахом фармацевт і фотограф природи. Він народився у 1982 році в Аюд, невеличкому містечку Трансільванії, Румунія. Його творчі фотографії озер Куеждел і Джеамана здобули широке визнання і отримали кілька міжнародних нагород.

Георгій Попа – це перший румунський фотограф, чиї роботи виставлені у галереях National Geographic Fine Art у США.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *