Головна » Новини » 14 ЖОВТНЯ – ДЕНЬ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

14 ЖОВТНЯ – ДЕНЬ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

  14 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва. День захисників і захисниць України – державне свято, започатковане 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою «День захисника України».

               Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України» № 1643-ІХ, який парламент ухвалив 14 липня 2021 року. Згідно із законом, назва свята «День захисника України» змінюється на «День захисників і захисниць України».

               14 жовтня це день вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

Цього дня вшановуємо українських героїв та героїнь: тих, хто захищав та захищає нині Україну та її територіальну цілісність під час кривавих боїв, відмічаємо мужність та героїзм людей, особливо зараз, під час повномасштабного вторгнення росії на територію України.

               Шановні захисники і захисниці України, дякуємо вам за відданість нашій країні та народу. Нехай українська земля  буде благословенною, вільною та незалежною.

Здоров’я, добра, злагоди, миру бажаємо чоловікам та жінкам – захисникам нашої країни!  

СЛАВА  УКРАЇНІ!  СЛАВА ЗАХИСНИКАМ І ЗАХИСНИЦЯМ УКРАЇНИ!!! ГЕРОЯМ   СЛАВА!!! 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *