Головна » Новини » ДЕНЬ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

ДЕНЬ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

                  ДЕНЬ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ – державне свято, започатковане 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою «День захисника України».

               Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України» № 1643-ІХ, який парламент ухвалив 14 липня 2021 року. Згідно із законом, назва свята «День захисника України» змінилася на «День захисників і захисниць України».

               1 жовтня 2023 року Україна вперше відзначає  нову дату – день своїх захисників і захисниць – день вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.  Вшановуємо українських героїв та героїнь, які захищали та захищають Україну та її територіальну цілісність,  відмічаємо мужність та героїзм людей, особливо зараз, під час повномасштабного вторгнення росії на територію України.

               Шановні захисники і захисниці України, дякуємо вам за відданість нашій країні та народу.  Здоров’я, добра, злагоди, миру бажаємо чоловікам та жінкам – захисникам нашої країни!  

СЛАВА  УКРАЇНІ!  СЛАВА ЗАХИСНИКАМ І ЗАХИСНИЦЯМ УКРАЇНИ!!! ГЕРОЯМ   СЛАВА!!! 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *