Головна » Новини » #МояІсторіяПрофтехосвітаХарківщини

#МояІсторіяПрофтехосвітаХарківщини

До 80-річчя професійно-технічної освіти України. Продовжуємо екскурс у минуле. Наприкінці 1945 року розпочав свою діяльність міський ансамбль пісні і танцю при Харківському обласному управлінні трудових резервів, першим директором якого був Заграничний З.О. (У 1956 році заклад реорганізовано в Будинок культури профтехосвіти, а пізніше – у Харківський державний будинок художньої та технічної творчості)
В той нелегкий післявоєнний час цей заклад став культурним центром для молоді, яка здобувала робітничу професію для розбудови нашої країни. Сюди приходили юнаки та дівчата, щоб у вільний від навчання час розвинути свої творчі здібності, проявити таланти, яскраво провести дозвілля. Тут працювали різноманітні гуртки, а саме: вокально-хоровий, театральний, оркестр народних інструментів, духовий оркестр, циркова студія, ансамбль народного танцю, ансамбль бального танцю та інші.
Тут розпочали свою творчу біографію Народні артисти Євгенія Мірошниченко та Юрій Богатіков.
З метою демонстрації престижу робітничих професій та профорієнтації серед школярів протягом багатьох років у травні проводилися обласні свята профтехосвіти, які розпочиналися урочистою ходою у супроводі духових оркестрів і ансамблів барабанщиць з площі Свободи (у минулому – імені Дзержинського) по вулиці Сумській через Центральний парк культури і відпочинку імені Горького до стадіону «Динамо», де відбувалось велике театралізовано дійство. І це було неперевершено!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *