Головна » Новини » Свято щедрівок та колядок

Свято щедрівок та колядок

Парадом тисячі представників творчих колективів із різних регіонів України, які щойно пройшли центром Харкова, від площі Конституції до площі Свободи, відкрився традиційний Вертеп-фест – 2018 – свято щедрівок та колядок, у якому взяли участь представники Державного навчального закладу «Регіональний механіко-технологічний центр професійної освіти Харківської області», Державного професійно-технічного навчального закладу «Харківське вище професійне училище будівництва», Професійно-технічного училища № 32 м. Харкова, Регіонального центру професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області, Харківського професійного ліцею харчових технологій та торгівлі.
Учасники ходи пройшли під гаслами: «Від Харкова по Карпати – Україна рідна мати!», «Схід і Захід разом. Різдво єднає нас!», «Від Заходу до Сходу ми – діти одного народу». У святковій колоні – люди різного віку, одягнені в яскраві костюми, чимало – у масках тотемних тварин: від кози до оленя. Лунають традиційні народні співи, грає військовий оркестр.
У відкритті фестивалю та параді вертепів взяла участь голова Харківської ОДА Юлія Світлична. «Фестиваль вертепів є дуже символічним для України. Вітаю всіх на гостинній Слобожанщині. Тисяча колядників з 22 регіонів України зібралися сьогодні на головній площі Європи. Різнобарв’я українських традицій можна побачити тут, на Сході. Харків єднає всіх. Разом ми можемо і святкувати, і працювати, і боронити наші кордони. В єдності наша сила», – підкреслила Світлична, звертаючись до людей на площі Свободи.
Вона нагадала, що Вертеп-фест відбувається на Харківщині вже вдруге.
IMG_20180113_123732
IMG_20180113_130239
IMG_20180113_130424

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *