Головна » Новини » До уваги організаторів виховної роботи! Вікторина (конкурс рефератів) з популяризації французької мови

До уваги організаторів виховної роботи! Вікторина (конкурс рефератів) з популяризації французької мови

РІК ФРАНЦУЗЬКОЇ МОВИ – 2018/2019

Вікторина (конкурс рефератів) з популяризації французької мови

2018/2019 навчальний рік в Україні присвячений французькій мові (після року англійської мови у 2016/2017 навчальному році та німецької мови у 2017/2018 навчальному році). Отже, Україна впевнено крокує у напрямку плюрилінгвізму…

Рік французької мови – це рік, спрямований на популяризацію французької як мови, що має практичне значення та користь, мови майбутнього, мови, яка є запорукою демократичного та економічного розвитку.

Рік для святкування та шанування франкофонії в Україні, рік, щоб показати активну діяльність українців, пов’язану з французькою, та познайомити з тими, хто творить завтрашній світ французькою мовою. Адже говорити французькою – це мати доступ до галузі культуриянства, щоб бути в змозі розвиватися, де французька мова збирає заслужені лаври, розвиватися у професійній сфері в Україні  та  у  франкофонному  просторі, у міжнародній торгівлі, у дипломатії та міжнародних відносинах.

Цей рік також має на меті вшанування цінностей, які несе в собі Франкофонія: мир, демократія та права людини, гендерна рівність, цифрові інновації…

Заходи, присвячені французькій мові, будуть організовані у різних куточках України.

Тож запрошуємо всіх бажаючих долучитися до цих заходів і взяти участь у даній вікторині (конкурсі рефератів).

            Вікторина стартує 01.02.2019 та триває до 01.05.2019

Під час оцінювання відповідей на запитання вікторини враховуються їх повнота, наявність власного міркування, особистих роздумів, можливо, прикладів з літератури, енциклопедичних джерел та Інтернету, а також художнє оформлення.

Відповіді оформлюються в вигляді рефератів, які мають бути написані українською мовою обсягом не більше 20 сторінок у форматі Microsoft Word, шрифт і розмір літер – Times New Roman, 12 або 14 nm, одинарним міжрядковим інтервалом. Поля сторінок: ліве – 3 см, праве – 1 см, нижнє, верхнє – 2 см.

            Реферати слід подати виключно на паперових носіях до 01.05.2019 до ХДБХТТ.

УВАГА! До реферату має бути вкладений лист, де обов’язково треба чітко вказати прізвище, ім’я та по батькові, вік учасника, повну назву місця навчання, повну адресу, поштовий індекс, контактні телефони, в тому числі мобільний та e-mail (якщо є). Бажано коротко написати про себе, про свої захоплення.

Учасники та переможці будуть відзначені дипломами Харківського державного будинку художньої та технічної творчості. Бажаємо успіхів!

Питання:

  1. Яке місце за популярністю серед іноземних мов посідає французька мова в українському освітньому середовищі?
  2. Що Ви могли б розповісти про французьку мову?
  3. Франкофонія. Як Ви розумієте значення цього слова?
  4. Що Ви можете розповісти про Міжнародну організацію співробітництва франкомовних країн світу або «Франкофонію»?
  5. Як би Ви окреслили місце французької мови у світі?
  6. Знання якої особливості наголошування слів у французькій мові дають можливість правильного наголошування більшості слів французького походження в українській?
  7. Місія якої культурно-просвітницької некомерційної громадської організації, що здійснює свою діяльність за підтримки Посольства Франції, полягає у поширенні французької мови та культури в усьому світі, в заохоченні діалогу культур. 
  8. Який твір відомого французького класика Жана Батиста Мольєра відзначає своє 355-річчя від часу написання та першої постановки у 2019 році? 
  9. Назвіть щорічний фестиваль французької культури в Україні, який проводиться Французьким культурним центром “Альянс Франсез” і Посольством Франції. 
  10. Назвіть улюблені Вами твори французьких письменників. Що цікавого Ви можете розповісти про авторів? 
  11. Доля якого французького літературного митця пов’язана з Україною? 
  12. День якого класика французької літератури, який сам про те не здогадуючись, напророчив у своїй поемі незалежне майбутнє України, відзначають у світі 30 червня. Що Ви можете про нього розповісти? 
  13. Планування алей якого парку нашого міста є наслідуванням одної з «легень» французької столиці? В чому саме відбулося наслідування? Що Ви можете розповісти про ці дві зони відпочинку? 
  14. Зменшена копія якого символу Франції розміщена у нашому місці. Що ви можете розповісти про цю споруду? 
  15. Назвіть відомих французьких діячів українського походження або вихідців з України.

завантаження

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *