Головна » Новини » ДО УВАГИ ОРГАНІЗАТОРІВ ПОЗАУРОЧНОЇ РОБОТИ!

ДО УВАГИ ОРГАНІЗАТОРІВ ПОЗАУРОЧНОЇ РОБОТИ!

bachiti_krasu_2020_2мал

Шановні колеги! Повідомляємо вам, що з 13 по 27 червня 2020 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися персональна виставка Валентини Олемпіюк-Віннікової «Мистецтво бачити красу». В експозиції виставки будуть представлені живописні роботи у жанрах пейзаж, портрет, натюрморт.
На виставці кожен матимете можливість подумки поринути у мальовничі, безкрайні простори Слобожанщини та інших куточків України, побачити сонячні, насичені яскравими фарбами світанки, романтичні вечірні пейзажі, перейнятися весняною ніжністю або зимовою, мовчазною тишею… Художниця з великою любв’ю і шаною зображує природу, пропускаючи її через свої власні почуття і погляди. А такі художні прийоми, як широкий, сміливий, інколи пастозний мазок, яскраві і насичені кольори, нетипові ракурси, поєднання динаміки і статики, дозволяють найбільш повно передати не тільки побачену красу, але враження від неї.
Разом з пейзажами значну роль у творчості художниці відіграють і тематичні натюрморти, в яких ми можемо побачити квіти неймовірної краси, поодинокі, чи у вигляді букетів. Саме природа у всьому її розмаїтті надихає художницю на діалог із самою собою.
В роботах Валентини є цікавість і до внутрішнього світу людини, до її свідомості і підсвідомості. Це присутнє і в портретах, зі вдало переданими індивідуальними рисами і характерами портретованих, і в роботах на міфологічні сюжети, і в наповнених символізмом композиціях зі власною авторською міфологією.
Відчувати і прислухатися до себе, не боятися передавати свої почуття і думки, та вміти донести їх до глядача, – саме ці якості називає Валентина Олемпіюк-Віннікова головними у творчості.

Біографічна довідка:

Валентина Олемпіюк-Віннікова

Народилася у м. Макіївка Донецької області, у сім’ї видатного Донецького художника Геннадія Олемпіюка, творчість якого вплинула на подальший вибір професії художниці.
З 1997р. бере участь в обласних, всеукраїнських і міжнародних художніх виставках та пленерах.
1999-2005 навчалася у Харківській державній академії дизайну та мистецтв.
З 2005р. – викладач малюнку й живопису в Харківському коледжі текстилю та дизайну.
З 2006р. – член Харківської Організації Національної Спілки художників України.
Твори знаходяться в державних та приватних колекціях України, Білорусі, Росії, Китаю.
Проведено 8 персональних виставок

Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під’їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи);
Час роботи виставки: ВТ – СБ, 11:00 – 19:00;
Тел. / Факс: (057) 717-10-40, (057) 705-15-50;
e – mail: oblgallerymc@gmail.com; Сайт: www.culturа.kh.ua;
Facebook: Мистецтво Слобожанщини; Канал на You Tube – Харківський обласний центр культури і мистецтва;
Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna
Telegram: https://t.me/oblgallerymc

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *