Головна » Новини » 4 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ДІТЕЙ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ ВНАСЛІДОК ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ

4 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ДІТЕЙ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ ВНАСЛІДОК ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ

Пам’ятний день вперше з’явився в 1983 році. 19 серпня 1982 на надзвичайній спеціальній сесії Генеральна Асамблея ООН постановила відзначати 4 червня кожного року як Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії. День встановлено, аби громадськість не забувала про те, що під час війни гинуть не тільки солдати, але й невинні діти по всьому світу.

Враховуючи рішення Генеральної асамблеї ООН,  Верховна Рада України установила в Україні День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, який відзначається щороку 4 червня (https://zakon.rada.gov.ua/go/1490-IX).

У Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії та День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України ми хочемо нагадати про потворне обличчя російської агресії, а також закликати світову громадськість до активних, наполегливих дій, аби приборкати агресора і вберегти дітей від страхіть війни.

Більше ніж 721 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 261 дитина загинула та понад 460 поранено.

Пам’ятаємо! Вбивці дітей мають бути покараними!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *